No Labell is een jonge platenmaatschappij voor muzikale talenten die niet in een hokje te plaatsen zijn. Het Label werd in 2016 opgericht door rapper Caza. Nadat hij zag wat voor deals jonge (vaak onwetende) artiesten door majors voorgeschoteld kregen vond hij het tijd dat er actie werd ondernomen. No Labell streeft altijd naar een eerlijke verdeling en biedt onervaren artiesten de mogelijkheid om het zakelijke aspect van de muziekindustrie beter te leren begrijpen. 


De filosofie van No Labell is dan ook “artiesten zodanig prikkelen dat ze volledig in hun kracht staan”. Op artistiek vlak kunnen we bijvoorbeeld meedenken hoe een song net dat beetje extra krijgt dat nodig is om het eindproduct tot een succes te kunnen maken, maar ook bijvoorbeeld over hoe je jezelf profileert als artiest(wat wil je uitstralen, wat voor soort kleding draag je, welke woorden gebruik je etc.). Op zakelijk vlak begeleiden we artiesten door middel van publishing(rechten beheren), distributie(muziek in de stores krijgen) en branding (een merknaam goed in de markt zetten). We kijken altijd samen met de artiest naar wat hij of zij nodig heeft en hoe we er het meest uit kunnen halen.

Dat een muzikale creatie het kindje van zijn maker is snappen wij als geen ander bij No Labell. Daarom is de mening en denkwijze van de
artiest leidend en spelen wij slechts een adviserende rol. Dit betekent natuurlijk niet dat alles wat een artiest wilt precies zo gebeurt. We kijken altijd gezamenlijk naar mogelijkheden en alternatieven om zo in samenspraak de juiste stappen te zetten. We zijn geen major label die muziek door de molen haalt en vervolgens wel ziet wat ermee gebeurt. Nee, wij zijn fans die voor de artiest werken en net zo hard rennen voor het succes als hij of zij zelf.

 

No Labell (NL)